Silikon Vadisi`nin kalbinde yer alan Stanford Üniversitesi, 1885 yılında Jane ve Leland Stanford tarafından “insanlık ve uygarlık adına bir etki yaratarak halkın refahını yükseltmek” amacıyla kurulmuştur. Açıldığı günden beri Stanford`un amacı “Bilginin Keşfi” ve uygulanması yoluyla dünyanın dört bir yanından kaliteli öğrenciler v akademisyenlerle hayatını sürdürmüştür. Stanford`daki atılımlar, ilk başarılı kalp-akciğer transplantı , bilgisayar faresinin icadı ve dijital müziğin gelişimini gibi dünyanın tamamını etkilemiş buluşlardır.

Stanford Üniversitesi yüzyılı aşkın bir süredir “Die Luft der Freiheit weht” (özgürlük rüzgarının patlayışı) ile yoluna devam etmektedir.

880 dönümlük bir alanda yer alan Stanford Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri`nde 18 farklı fakültenin tek bir kampüste yer aldığı tek yüksek öğretim kurumudur: İşletme Enstitüsü; Toprak, Enerji ve Çevre Bilimleri Fakültesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, Beşeri Bilimler ve Bilim Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Tıp Fakültesi.

Stanford`un 16.300`den fazla lisans, 2.300 yüksek lisans ve 1.800 doktora eğitimi gören öğrencisi bulunmaktadır. Stanford, Amerika Birleşik Devletleri’ ndeki 50 eyaletten ve dünyada 90 dan fazla farklı ülkeden öğrencisi bulunmaktadır. Aynı zamanda, 900 güncel uluslararası lisanslı sporcu öğrencisi bulunmaktadır. Bunlardan 137 si ulusal şampiyonalarda Stanford Üniversitesi’ ni temsil etmişlerdir. 23 tanesi de altın ve gümüş madalya kazanmıştır.

Stanford University şu an bünyesinde 19 farklı Nobel Ödülü sahibi barındırmaktadır. Aynı zamanda sanat dünyası, iş adamları, medya, spor ve teknoloji gibi alanlarda dünyanın en tanınmış şahsiyetleri akademik olarak öğrencileri desteklemektedir. Amerika Birleşik Devletleri 31. Başkanı Herbert Hoover Jeoloji bölümünden mezun olmuştur. Mezunları arasında 17 astronot, 18 Turing Ödülü ve 2 Fields madalyası sahibi bulunmaktadır.

Dünyanın en büyük 100 şirketi arasında Stanford University mezunlarının kurmuş olduğu şirketlerden 10 tanesi yer almaktadır. Bu şirketlerin yıllık gelirleri 2.7 milyar dolardan daha fazla tutmaktadır.  Google, Nike, Netflix, Hewlett-Packard, Sun Microsystems, Instagram ve Charles Schwab bulunmaktadır. Uzaya giden ilk Amerikalı kadın, Sally Ride, 1973 yılında Stanford`dan fizik alanında bir lisans derecesi almıştır. Sadece 10 yıllık gibi kısa bir zamanda uzaya yükselmiştir.

Son 10 yılda QS, Times Higher Education, Leiden gibi üniversite sıralaması yapan kurumların listelerin en başında görülmektedir. 2019 yılında Mühendislik alanında 1., genel sıralamalarda ise 3. olmuştur.

Stanford University dünyanın en pahalı üniversitelerinden biri olsa da bu oranda da burs imkanları sağlamaktadır. Öğrencilerin özel yetenekleri, yeni keşifleri ya da alanlarındaki başarılarından ötürü üniversite yönetimi her sene milyonlarca dolar burs vermektedir.

Okul ücretleri yıllık 25.000 ile 70.000 dolar arasında değişmektedir.

Okul başvuru şartları ile hem genel hem de özel başvuru sistemi izlenmektedir. Bu noktada en doğru bilgiyi danışmanlarımıza ulaşarak alabilirsiniz.

Çok fazla eğitim alanı olduğu için genel hatlarıyla üniversitenin temel birimlerini tabloda görebilirsiniz.

Business & EconomicsBusiness & Management 

Accounting & Finance

Economics & Econometrics

Engineering & technology

General Engineering

Civil Engineering

Chemical Engineering

Electrical & Electronic Engineering

Mechanical & Aerospace Engineering

Education

Education

Physical sciences

Chemistry

Geology, Environmental, Earth & Marine Sciences

Mathematics & Statistics

 

GeographySociology 

Communication & Media Studies

Arts & humanities

Languages, Literature & Linguistics

Archaeology

History, Philosophy & Theology

Art, Performing Arts & Design

Architecture

Computer Science

Computer Science

Psychology

Physics & Astronomy

Law

Life sciences

Biological Sciences

Social sciences

Politics & International Studies (incl Development Studies)

 

Aktif Yurtdışı Eğitim danışmanlığında Stanford Üniversitesi’nde eğitim almak ve daha detaylı bilgi edinmek için:

 0212 556 81 88 / [email protected]