
SORBONNE ÜNİVERSİTESİ
Sorbonne Üniversitesi
1253 yılında Notre Dame’da teoloji üzerine kurulmuş ve sonrasında eğitim alanlarını genişleterek kurumsallaşma alanlarını genişletmişlerdir. Robert De Sorbon tarafından kurulan üniversite kuruluşundan sonra vakıflaşarak bugüne kadar ulaşmıştır. Şu an Fransa’nın en başarılı eğitim kurumudur ve dünyaca tanınmaktadır.
Daha çok ülke genelinde eğitim için durumu olmayan öğrencilerin din eğitimine yönlendirilmesi ve onları din adamı olarak yetiştirmek için faaliyet gösteren bir teoloji okulu olmuştur. Bu durum Ortaçağ’ın kapanmasına kadar devam etmiştir. Ortaçağ’da İtalyan şair Dante ve filozof Saint Thomas d`Aquin de Sorbon Üniversitesi’nde eğitim görmüştür.
Fransız Devrimi’nden sonra kapatılan Sorbonne University Kral Louis tarafından tekrar açılmıştır. Bu süreçten sonra artık ülkenin entelektüel kesimine ev sahipliği yapmaya başlamıştır. Bu süreçte Paris Akademisi ve Charter School ile birleşerek büyük Paris Üniversitesi’nin temelleri atılmıştır. Bu süreçten sonra Napolyon ve savaşlar üniversitenin eğitim sürecini etkilemiştir. Fakat sonrasında çok kısa sürede toparlanarak akademik bir kurum olarak eğitim vermeye devam etmiştir.
Şu anda 40.000 öğrencisi ve 13 farklı kampüsüyle kaliteli bir eğitim vermeye devam etmektedir. Beşeri Bilimler, Bilgisayar ve Matematik Bilimi, Bilgisayar ve Matematik Bilimi, Hukuk, Hukuk MBA, Mimarlık ve Yapı, Sağlık ve Tıp, Sosyal Calışmalar ve Medya Uygulamalı ve Kuramsal Bilimler, Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım, İşletme ve Yönetim Çalışmaları gibi bir çok alanda eğitim alabilirsiniz.
FORMATIONS PAR DOMAINEExpandArts, Lettres, Langues ExpandSciences humaines et sociales FORMATIONS PAR DIPLÔME ExpandCertificat d`aptitude à l`enseignement spécialisé ExpandDiplôme université générique ExpandDouble licence ExpandLicence ExpandLicence professionnelle ExpandMaster ExpandPréparation agrégation FORMATIONS PAR DISCIPLINE ExpandARCHEOLOGIE ET HISTOIRE DE L`ART ExpandCOMMUNICATION, JOURNALISME, EDITION, AUDIOVISUEL ExpandENSEIGNEMENT, PROFESSORAT ExpandENSEIGNEMENT DE LA LANGUE FRANCAISE A DES PERSONNES ETRANGERES ExpandGEOGRAPHIE, AMENAGEMENT DU TERRITOIRE, ENVIRONNEMENT ExpandGREC MODERNE ExpandHISTOIRE ExpandINFORMATIQUE ET INTERNET ExpandLANGUES ANGLO-SAXONNES, GERMANIQUES ET D`EUROPE DU NORD ExpandLANGUES ETRANGERES APPLIQUEES ExpandLANGUES ROMANES (ESPAGNOL, ITALIEN, PORTUGAIS, CATALAN) ExpandLANGUES SEMITIQUES : ARABE ET HEBREU ExpandLANGUES SLAVES (POLONAIS, RUSSE, SERBE, CROATE, BOSNIAQUE, MONTENEGRIN) ExpandLETTRES ET LITTERATURE ExpandMUSIQUE ET MUSICOLOGIE ExpandPHILOSOPHIE ExpandSCIENCES DU LANGAGE ET APPLICATIONS ExpandSOCIOLOGIE |