Öğrenciler, her şeyden önce kimya olmak üzere bilimsel temellerle ilgilenirler. Müfredat aynı zamanda farmasötik analitik, farmasötik biyoloji ve farmasötik teknolojiyi de içerir. İlaç temelli öğretim alanında öğrenciler ilk kez merhem, krem ​​ve fitillerin bileşimini öğreniyor ve bunları kendileri de üretiyorlar. Ana çalışma, ilaçların geliştirilmesi ve etkisine odaklanmaktadır. Öğrenciler, eczacılığın beş konu alanında bilgilerini derinleştirirler: Farmasötik / tıbbi kimya, farmasötik biyoloji, farmasötik teknoloji, farmakoloji / toksikoloji ve klinik eczacılık. Sömestr tatilinde en az dört haftası eczanede olmak üzere toplam sekiz haftalık stajlar vardır. Staj yılı, altı ayı eczanede olan ikinci eyalet sınavını takip eder. Üçüncü sınavın ardından mezunlar eczacı olmak için izin başvurusunda bulmaktadırlar.

Eğitim ve öğretim

Eczacılık mesleği için eğitim ve öğretim, her biri devlet sınavıyla biten iki bölüme ayrılmıştır:

Ana çalışmalar (üniversitede dört sömestr eğitim)

Pratik eğitim (12 ay).

Almanya’da Eğitim Görmek İçin Nasıl Başvurulur?

  1. Bir üniversite seçin
  2. Kabul koşullarını kontrol edin

Dil gereksinimlerini de kontrol etmeniz gerekecek. Kursların çoğu, uluslararası başvuru sahiplerinin Almanca dilindeki yeterlilik kanıtı sunmalarını gerekmektedir. Bu amaç için iki ana test mevcuttur: Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang (DSH, “üniversiteye giriş için Almanca dil sınavı”) ve TestDaF.

Aynı şekilde, bölümünüzdeki dersler İngilizce olarak öğretiliyorsa, anadili konuşmuyorsanız veya daha önce İngilizce öğrenmediyseniz, dil bilginizi IELTS veya TOEFL gibi bir testle kanıtlamanız gerekecektir.

Gerekli belirli belgeler ve başvuru süreci her kurum tarafından belirlenecek, ancak genellikle şunları göndermeniz istenecektir:

Lise diplomanız,

Pasaport fotoğrafı,

Pasaportunuzun bir kopyası,

Dil yeterliliğinin kanıtı (bir test sertifikası),

  1. Başvuru

uluslararası öğrenciler için merkezi bir kabul portalı olan www.uni-assist.de web sitesini kullanabilirsiniz, ancak tüm üniversiteler bunu kullanmaz.

  1. Başvuru tarihleri

Genel olarak, kış kayıtları için başvuruların 15 Temmuz’a, yaz kayıtları için başvuruların ise 15 Ocak’a kadar yapılması gerekmektedir. Ancak, son başvuru tarihleri ​​kurumlar arasında farklılık gösterir ve aynı kurum her program için farklı son tarihler belirleyebilir.

Sizlerde AktifEdu aracılığı ile Yurtdışında eğitim almak isterseniz, bizlere ulaşınız.
0212 556 81 88 ya da [email protected]